logo
sv fi en

Project Liv Arenalle on haettu rakennuslupaa

Perjantai 13. päivä oli viime vikkolla mainettaan parempi perjantai, sillä silloin rakennuslupahakemus Project Liv Arenan osalta jätettiin virallisesti Pietarsaaren kaupungille. 19.08.2021

Suuri määrä ihmisiä ja toimijoita ovat olleet osallisina aikaa ja tarkkuutta vaatineessa prosessissa, joka viime viikon perjantaina kulminoitui rakennusluvan hakemiseen. Hakemuksessa haetaan lupaa rakentaa neljän katsomon ympäröimä jalkapallostadion, johon mahtuu noin 3 600 katsojaa. Jonkin verran on siis ehtinyt tapahtua siitä, kun projektiryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2019.

Suunnitelmien mukaan Project Liv Arena nousee Pietarsaareen uimahallin taakse nykyisen Länsikentän paikalle.

– Olemme jälleen saavuttaneet tärkeän virstanpylvään matkalla kohti valmista stadionia Project Liv Arenan muodossa. Tämä on iso asia koko projektin uskottavuudelle ja lähettää vahvan signaalin alueemme yksityishenkilöille ja yrityksille. Nyt on otollinen aikea lähteä mukaan meidän matkaan, ennustaa stadionyhtiön hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén.

Kenneth Mörk, Nina Brännkärr-Friberg och Björn Anderssén.
Kenneth Mörk ja Björn Anderssén, seuranaan Project Liv:in perustaja Nina Brännkärr-Friberg.

Stadionin alkutaivalta on värittänyt vahva talkoohenki ja intohimoinen sitoutuminen yhdessä tekemiseen. Erilaisia työryhmiä ja kokoonpanoja on ollut projektin kimpussa osaamisellaan matkan varrella ja talkootunnit kesän 2019 ja vuoden 2021 alkusyksyn välillä nousee reilusti yli neljän tuhannen!

– Tässä meillä on kyllä oikein kouluesimerkki tiimityön merkityksestä, ja se koskee ihan kaikkia projektissa tähän mennessä mukana olleita, ylistää projektin teknisestä toteutuksesta vastuussa ollut Börje Eriksson.

Eriksson huomauttaa, että seuraavien viikkojen aikana stadionyhtiö saa urakoitsioilta tarjouspyyntöihinsä vastauksia. Toisin sanoen matka kohti uutta stadionia Pietarsaaressa vuoden 2022 aikana jatkuu.

– Meillä on vielä paljon työtä edessä, erityisesti talouden kanssa, jossa osakkeiden myynti jatkuu pitkälle syksyyn asti. Nyt meillä on myötätuulta ja vahva usko alueellamme tähän toteutukseen. Unelmaa elää vahvasti, toteaa stadionyhtiön toimitusjohtaja Kenneth Mörk.

Project Liv Arena -projektin ajatuksena on alusta asti ollut toteuttaa oikean kokoinen, kustannustehokas ja vastuullisesti pystytetty jalkapallostadion noin 3600 katsojalle – näistä katsojista noin 800 tuleva olemaan seisomapaikkoja, jalkapallokansan toiveiden mukaisesti.

Arena myös käytännössä nousee jo olemassa olevaan ”urheilupuistoon”, jossa pystytään hyödyntämään olemassa olevaa infraa ja alueella olevia palveluita.