logo
sv fi en
Tommy Snellman, Nina Brännkärr-Friberg ja Roland Snellman.

Snellman blir Project Liv Arenans första ”It’s Cool to Care” partner

Den lokala livsmedelskoncernen Snellman är första "It's Cool to Care"-partner för Project Liv Arena. Parterna fann varandra under sommaren och inleder ett samarbete där maten kommer att spela en central roll. 12.08.2021

Kenneth Mörk fungerar som VD för stadionbolaget Jeppis Stadion Ab och är nöjd med Snellmans beslut att träda in som första ”It’s Cool to Care”-partner. En aktivering av företagen i närregionen är en viktig pusselbit i hela stadionprojektet.

– Att Snellman nu väljer att bli partner är ett första steg på vägen och hoppeligen något av en vägvisare på samma gång. Det kommer att vara våra ”It’s Cool to Care”-partners som skapar förutsättningarna för oss att nå en av våra huvudmålsättningar – att skapa en stadion som skall vara tillgänglig för alla, säger Mörk.

”It’s Cool to Care”-partnerskapet knyts på lång sikt mellan företagen och stadionbolaget Jeppis Stadion Ab. Samarbetsformen gör det till exempel möjligt att hålla framtida hyror på en skälig nivå och göra stadion tillgänglig för så många som möjligt, oberoende av ålder, kön eller nivå.

Roland Snellman: Viktigt och värdefullt

– Det känns viktigt och värdefullt för oss som företag att vara engagerade i att skapa välfärd och välmående i vårt närsamhälle. När Project Liv kom med in i bilden var det lätt för oss att konstatera att ”Yes! Här vill vi vara med”, säger Köttförädlingens VD Roland Snellman i företagets pressmeddelande.

Det faktum att Snellman ansluter sig till projektet i egenskap av partner ger både stabilitet och trygghet åt det projekt som ur den externa finansieringens perspektiv seglat i stark medvind.

För Snellmans del spelar maten en central roll i samarbetet. Tommy Snellman säger i företagets pressmeddelande att partnerskapet öppnar upp nya möjligheter på det lokala planet.

– Vi kan utarbeta modeller för matservering, testa och få feedback på nya produkter och erbjuda folk i Jakobstadsregionen högklassig, inhemsk mat vid fotbollsmatcher och olika evenemang, säger Tommy Snellman som är VD för Ready Meals på Snellman.

Brännkärr-Friberg: Känns fantastiskt!

Stadionbolaget Ab Jeppis Stadion Oy beslöt i juni att donera namnet på fotbollsstadion till välgörenhetsorganisationen Project liv rf. och grundaren Nina Brännkärr-Friberg gläds åt beskedet att just Snellmans blir stadions första ”It’s Cool to Care”-partner.

– Det känns fantastiskt! Vår ambition att nå ut ännu mera nationellt realiseras via arenaprojektet och Snellmans engagemang skapar trygghet. Vi har via våra gemensamma värderingar och vår långa väg tillsammans, sett hur givandets och hjälpandets glädje verkligen sprider sig som ringar på vattnet.

– Viktigast för oss med hela projektet är trots allt att det kommer ge alla hjältar, spelarna på plan förstås, men även de små kämparna som har andra tuffa matcher mera synlighet. Genom namnet på arenan lyfter vi och minns dem alla, de blir en del av något större, vilket ger dem hopp. Företagens engagemang är avgörande för att kunna realisera detta, säger Nina Brännkärr-Friberg.

Project Liv Arena, illustrationsbild.