logo
sv fi en

Nyt stadion voidaan toteuttaa

Nyt jalkapallostadionin rakennuslupa on saanut lainvoiman sen jälkeen, kun korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valitusoikeutta Vaasan hallinto-oikeuden aiempaan päätökseen. 07.02.2024

– Hienoa! Olemme erittäin tyytyväisiä oikeuden päätökseen, joka sinäänsä oli odotettu sanoo Oy Jeppis Stadionin hallituksen puheenjohtaja Björn Anderssén.

Toukokuussa 2023 Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi kaikki valitukset valitukset Oy Jeppis Stadion Ab:n rakennusluvasta. Päätöksestä valitettiin sittemmin, mutta nyt siis korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että se ei myönnä valituslupaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että alkuperäinen rakennuslupa on voimassa, ja että projekti voi jatkua.

– Olemme koko aikana tehneet työtä projektin eteen, mutta totta kai tämä päätös antaa lisäpotkua työllemme. Nyt ryhdymme tositoimiin stadionin toteuttamiseksi, niin että se voidaan ottaa käyttöön 2025, Anderssén sanoo.

Project Liv Arena (”PLA”) tulee olemaan ensimmäinen urheilurakennus, joka kantaa aatteellisen yhdistyksen (Project Liv ry.) nimen. Jalkapallostadion PLA:lle tulee katetut katsomot kaikille neljälle sivulle. Katsomoihin mahtuu noin 3 600 katsojaa. Alusta tulee olemaan lämmitetty keinonurmi. Areenaan VIP-tiloihin mahtuu noin 250 vierasta.

Oy Snellman Ab sekä LähiTapiola ovat ”Cool to Care”-partnereina mukana tukemassa PLA-projektia.