logo
sv fi en

Project Liv Areena avaa uudenlaista ajattelua suomalaiseen liikuntapaikkarakentamiseen

Tieto Pietarsaaren kaupunginvaltuuston 15.11. kokouksen lainatakauksen päätöksestä otettiin vastaan suurella ilolla myös Palloliitossa. 19.11.2021

Palloliiton olosuhdepäällikko Tero Auvinen kommentoi, että Pietarsaaressa on valmisteltu rauhassa stadionhanketta, jonka kaltaista konseptia ei helposti löydy muualta, mutta jota varmasti tullaan jatkossa kopioimaan.

– Kyseessä on omassa mittakaavassaan kunnianhimoinen, mutta samalla myös realistinen stadionhanke, Auvinen sanoo.

Hänen mielestään arvokkainta hankkeessa on se, että moderni areena voidaan toteuttaa rakennuttamiskustannuksiltaan erittäin kustannustehokkaasti, vertailtaessa sitä muihin tuhansia katsomopaikkoja sisältäviin urheiluareenoihin.

– Pelikenttää ympäröivät katsomot luovat tiiviin katsojakokemuksen ja tunnelman, joka varmasti välittyy jatkossa myös peliin ja pelaajiin.

Auvinen toteaa, että Suomen Palloliitto ja UEFA on työstänyt stadionsuunnitelmaa hyvässä yhteistyössä stadionprojektiryhmän kanssa.

– Olemme tyytyväisiä, että Project Liv Arena taipuu jatkossa kansallisten huippusarjojen otteluiden lisäksi tulevaisuudessa myös kansainvälisiin jalkapallo-otteluihin.

Huippujalkapallon olosuhdekehityksen ohella merkityksellistä on se, että Project Liv Arenasta tulee valmistuessaan Pietarsaaren kaupunkiin uusi hieno liikunnan maamerkki, joka kasvattaa arkiliikunnan lisääntymisen kautta kaupunkilaisten hyvinvointia ja lisää suurtapahtumien mukanaan tuomaa tunnettuutta ja kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä.

– Hyvä Pietarsaaren kaupunki ja Project Liv Arena!, Auvinen päättää.